fredag 6 mars 2015
Apelsinsnäckor
Apelsinsnäckor
ca 30 st
150g smör
3 dl mjölk
25 g jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
ca 1 l vetemjöl
1 ägg
fyllning:
1.5 dl apelsinmarmelad
topping:
pärlsocker
ägg
Smula jästen och rör ut med mjölken. Rör ner mjukt smör. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt jäsa.
Kavla ut degen till ett rektangulärt stycke. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen som en rulltårta. Skiva och lägg på plåten med 3-4 cm mellanrum. Täck med bakduk. Låt jäsa.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader i ca 8 min. Låt svalna under bakduk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar