Mjölkchokladtårta
16 bitar
botten:
154 g oreo-kakor
mousse:
100 g mörk choklad
250 g mjölkchoklad
1½ tsk gelatinpulver + 2½ msk vatten
400 g philadelphiaost
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
3 dubbel daim
Klä botten av en springform som är 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Enklast är det om man klämmer fast pappret i formen. Sätt även remsor av tex overhead film eller en bakfilm runt formens kanter så lossar tårtan snyggast. Kör oreokakorna i en matberedare till en fin sand. Tryck ut mixen i botten av formen. Ställ i kylen att stelna medans du förbereder smeten.
Smält den chokladen över ett vattenbad eller i micron och låt den svalna. Lägg gelatinpulvret i en mugg tillsammans med vattnet och låt det svälla. Vispa philadelphiaosten och mascarponen mjuk med elvisp. Vispa grädden hårt. Krossa två av dubbel daimen. Värm gelatinet i micron några sekunder så att det blir flytande. Tillsätt den smälta chokladen till ostsmeten och kör lite med elvispen på låga varv. Tillsätt gelatinet under långsam vispning och se till att smeten blir väl blandad. Vänd sist försiktigt ner grädden och krossad daim i smeten med en slickepott. Häll smeten i formen. Slå formen i arbetsbänken några gånger för att jämna ut eventuella luftbubblor. Släta till ytan och ställ att stelna i kylen över natten.
Ta fram tårtan strax innan servering och lossa den ur formen. Dra försiktigt loss remsorna som sitter runt. Toppa tårtan med grovkrossad daim.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar