Mina bakverk hade gjort en rocky-road cheesecake men jag kände mer för polly.
Pollycheesecake
smulbotten:
300 g Ballerina kladdkaka
100 g smält smör
fyllning:
6 gelatinblad
200 g philadelphiaost
250 g mascarpone
100 g choklad
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
4 dl grädde
100 g polly
topping:
2 påsar polly
Krossa kakorna i en mixer och lägg dem i en bunke och rör ned de smälta smöret. Tryck med baksidan av en sked ned smulblandningen i en smord springform på cirka 23 cm i diameter så att det täcker botten och en bit upp på kanten.
Smält chokladen. Lägg gelantinbladen i blöt så att de mjuknar. Rör ner gelatinbladen i chokladen.
Vispa philadelphiaosten, mascarpone, vaniljsocker och socker till en slät blandning i en stor bunke. Rör ner chokladen i ostblandningen. Vispa vispgrädden och vänd ner den i färskostblandningen. Hacka pollysarna och rör ner. Häll i fyllningen över smulbotten. Dekorera med de andra pollysarna. Låt stelna i kylen i 2-3h.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar