måndag 21 april 2014

Världens bästa kladdkaka

Detta receptet kommer från en vän under studietiden. Hans kladdkaka är den bästa jag har ätit och den mest lättgjorda jag har bakat.  Vill du få en lite tjockare kaka med mer kladd gör 1.5 gånger receptet.

Kladdkaka
6 portioner
3 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

2 ägg
100 g smält svalnat smör
smör
ströbröd

Sätt ugnen på 165 grader. Smörja och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Smält smöret. Blanda torra ingredienser, varefter man rör ned ägg och smör.  Baka i 35 minuter (eller kanske snarare "tills den är klar", dvs. inte helt flytande i mitten). Servera med vispad grädde eller creme fraiche blandad med vaniljsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar