söndag 6 april 2014

Miniäpplepajer

  
Är man inte så många så blir en normalstor paj ofta allt för mycket då är det bra att göra portionspajer. Tipset kommer från heavenly cupcake.

Miniäpplepajer
6 portioner
Mördeg
150 g smör
0.5 dl muscovadosocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Äppelfyllning
3 st stora äpplen
0.5 dl socker
2 msk smör

1 msk sirap 
0.5 msk kanel
1 tsk flingsalt
1 msk maizena


Blanda alla ingredienser till mördegen. Dela degen i 12st delar. Ställ sex stycken pappersformar i en muffinsplåt och klä dem med hälften av degbitarna, låt de andra vara så länge. Ställ hela plåten i kylen.
Skär bort kärnhuset på äpplena och skär dem i bitar. Stek äpplena med smör, socker, sirap och kanel.  Stek äpplena en stund tills sockret och smöret blivit lite kola-aktigt. Tillsätt maizenan och blanda runt ordentligt.
Ta fram plåten från kylen och fördela äppelfyllningen i de degklädda formarna. Platta till de resterande sex degbitarna tills de täcker fyllningen och blir som lock till pajen. Tryck till lätt i kanterna. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter eller tills pajen fått fin färg. Vänd dem upp och ner och ta bort pappersformen vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar