Med Bara en kaka tills recept som inspiration och med hembakat bröd och egengjord coleslaw till blev det både gott och enkelt att laga.
Pulled pork
4 portioner
1.2k g hel benfri fläskkarré
1 msk smoked paprika
1 msk torkad ingefära
1 lök
1 burk krossade tomater
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk flytande honung
1 tsk äpplecidervinäger
salt och peppar
Lägg lergrytan i blöt. Klappa in köttbiten med smoked paprika-pulver och den torkade ingefäran, salta. Lägg ner i lergrytan. Häll de krossade tomaterna runt om. Skala och skär en lök i klyftor och lägg kring köttet i formen. Lägg skala vitköksklyftor, grovhackad chili, honung och vinäger runt köttet. Lägg på locket och ställ in i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 150 grader och låt stå i ca 6 timmar.
Ta ut det, och dra isär det i trådiga bitar med hjälp av två gafflar. Det lättaste är dock att kyla köttet till den grad att du kan dra isär det med fingrarna. Sila såsen och ha som en dressing till köttet eller blanda det med köttet. Smaka av med salt och peppar.
Använd med fördel hemmagjord majonnäs till coleslawen.
Coleslaw
4 portioner
200 g vitkål
2 st morötter
2 dl crème fraiche
2 dl majonnäs
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
Finstrimla kålen. Skala och riv moroten. Blanda crème fraiche,
majonnäs och salt. Blanda såsen med morötterna och kålen. Låt
salladen stå i kyl någon timme.
Det är så mycket godare med hembakt bröd än köpt hamburgerbröd. Det gäller bara att få dem platta och inte allt för kompakta.
Hamburgerbröd med grahamsmjöl.
8st
4 dl vatten
12g jäst
1 tsk salt
1.5 dl grahamsmjöl
6.5 dl vetemjöl special
sesamfrön
Rör ut jästen i vattnet. Blanda sen i mjölen. Täck bunken med tättslutande lock och låt jäsa över natten.
Sätt ugnen på 250 grader. Strö ut sesamfrön på bakbordet och knåda degen.
Forma sen åtta platta bullar. Tryckt till dem så de är 1-1.5cm tjocka på plåten. Låt jäsa i 30min. Stoppa in i ugnen, och
sänk den till 225g. Grädda i 15-20min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar