fredag 14 februari 2014

Sej i panna

Fisk äter vi allt för sällan, inte mer än ett par gånger i månaden. Denna rätt var både god och snabblagad så den kommer vi göra fler gånger. Inspirationen kommer från Vardagsmenyn.

Sej i panna
6 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap

800 g sejfilé 
1 dl finhackad persilja
salt och peppar
smör

Skala och hacka vitlök och lök. Dela fisken i portionsbitar och salta och peppra. Hetta upp smöret i pannan och fräs lök och vitlök mjuka. Häll över hälften av vinet och låt det koka in. Tillsätt creme fraich, resten av vinet senat och persilja. Låt såsen koka upp. Lägg i fiskbitarna och låt dem sjuda i 3min och vänd dem sen och sjud ytterligare 3min. Servera med kokt potatis.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar