söndag 2 februari 2014

Pastasallad med extra allt

En god pastasallad är perfekt till fest med många personer som kanske dyker upp vid lite olika tider. Den här serverade vi med tunnbröd och tzatziki till.

Pastasallad med extra allt
10 portioner
4 liter kokt pasta
300g kassler
100g fetaost
200g mild ost
4 tomater
1 gurka
2 paprikor
 4 dl majs
1 burk kikärtor
olja
oregano

Blanda pastan med olja och smulad oregano. Tärna kassler, fetaost och ost. Skölj och tärna tomater, gurka och paprika. Blanda allt och servera.

Tzatziki
5 portioner

1 gurka
0.5 tsk salt
5dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor

Grovriv gurkan. Strö saltet över gurkan. Skala och pressa vitlöksklyftorna ner i yoghurten. Krama ur vätskan ur gurkan. Blanda gurkan med yoghurten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar