onsdag 26 februari 2014

Chili con Carne

Chili con carne är perfekt matlådemat för den blir bara godare ju mer man tillagar den. Dessutom är den relativt snabblagad och lätt att variera. Barnen som vill ha mildare mat äter den med en stor klick crème fraiche.

Chili con carne
9 portioner
500g köttfärs
400g frysta majskorn
5 dl kokta bönor, tex stora vita bönor
3 paket krossade tomater
2 paprikor
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
1 msk rökt paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk koriander
salt
smör

Skala och hacka lökarna. Fräs dem och kryddorna i smöret. Tillsätt köttfärsen när löken börjar bli mjuk. Finhacka chilin och dela paprikorna. Blanda ihop allt och låt koka i minst 15min. Servera med mjukt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar