söndag 2 februari 2014
Kladdkaketårta med hallonmousse
Yngsta dottern fick ha ett minikalas med bara familjen eftersom vi fick ställa in det stora kalaset då stora dottern fick magsjuka igår. Så tårta skulle hon ju få även om hon inte fyller år förrän på tisdag.
Kladdkaketårta med hallonmousse
12 bitar
kladdkakebotten:
0.3dl strösocker
1.5dl vetemjöl
0.5dl kakao
1msk vaniljsocker
1krm salt
2ägg
100 g smält svalnat smör
smör
ströbröd
hallonmousse:
2 paket frysta hallon
1 burk kondenserad mjölk
3 gelatinblad
dekoration:
100g choklad
Sätt ugnen på 165 grader. Täck botten på en springform med bakplåtspapper. Smöra och bröa formen. Blanda torra ingredienser, varefter man rör ned ägg och smör. Fördela smeten i formen. Baka i 35 minuter.
Tina hallonen och värm dem tillsammans med den kondenserade mjölken. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Krama ur gelatinbladen och blanda i hallonsmeten. Täck kanterna på springformen med bakplåtspapper innan du fördelar moussen däri. Ställ moussen kallt för att stelna.
Smält chokladen och ringla över tårtan innan servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh, vad mumsigt det ser ut !
SvaraRaderaDen var mycket mumsig och inte särskilt söt
Radera