lördag 7 januari 2017

Vegansk jordgubbsmoussetårta


Vegansk jordgubbsmoussetårta
10-12 portioner

Chokladbotten 
4 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
2,5dl Socker
1msk Vaniljsocker
1msk bakpulver
2 dl  Vegetabilisk mjölk
150g Vegetabiliskt margarin
Jordgubbsmousse 
5dl havregrädde
1.5 dl gelésocker
500g tinade frysta eller färska jordgubbar
Dekor:
5 dl grädde
vegans strössel

Mixa jordgubbarna mixas sedan till en slät sås och ställs åt sidan. Blanda sedan gelésockret och grädden i en kastrull. När det kokat upp, ta kastrullen från värmen och blanda i jordgubbssåsen. Häll över i en stor bunke och ställ i kyl tills det svalnat. Moussen vispas sedan med elvisp tills den blivit tjock och fluffig. Ställ tillbaka bunken i kylen till nästa dag.

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna  till tårtbottnen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull och blanda sedan i mjölken. Låt koka upp och häll sedan över den torra blandningen och rör om tills smeten är jämn och utan klumpar. Häll över smeten i en ugnssäker form med en diameter på ca 20 cm. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter.  Låt svalna innan du skär den i bottnar.

Vispa grädden och blanda med jordgubbsmoussen. Täck bottnarna och hela tårtan med moussen. Dekorera sen med vegansk strössel och jordgubbar om det är säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar