torsdag 19 januari 2017

Citronmarängmunkar


Citronmarängmunkar
16st
1 liter olja till fritering
munkar:
2 tsk torrjäst
1 dl ljummet vatten
0.5 dl socker
0.5 dl mjölk
50g smält smör
2 ägg
0.5 tsk vaniljpulver
6 dl mjöl
fyllning:
2.5 dl lemon curd
maräng:
4 äggvitor
2.5 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver

Blanda jästen och vattnet, vänta tills det har löst sig och blanda i resten. Mixa ihop och knåda ordentligt. Låt jäsa i 1.5h
Kavla ut degen till 1cm tjocklek, tryck ut kakor som är 5-7cm i diameter. Låt jäsa i 30-40 min.
Värm upp oljan. Fritera till munken är gyllene, på båda sidor. Lyft upp och lägg på bakplåtspappret och torka bort överflödigt fett.

Vispa äggvitorna fluffigt, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills marängen har fasta toppar.

Fyll en sprits med lemon curd och tryck in i fyllning i varje munk. Spritsa marängen ovanpå och bränn av med en brännare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar