Ett utmärkt sätt att ta hand om kycklingskrov som blir över.
Kyckling i currysås
4 portioner
4 kycklingskrov
2 kycklingbuljongtärningar
1 liter vatten
2 gula lökar
2 morötter
4 vitpepparkorn
currysås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 msk curry
3 dl vispgrädde
2 dl buljong
Skala och dela lök och morötter. Koka kycklingskroven med övriga ingredienser tills den faller i bitar. Sila av buljongen och plocka köttet från benen. Koka ihop buljongen till halva mängden, lägg köttet åt sidan under tiden. Detta kan med fördel göras dagen innan.
Fräs curryn i smöret och tillsätt vetemjölet och gör en bottenredning med grädden. Späd med buljongen. Smaka av såsen och späd med mer buljong vid behov. Vänd ner kycklingköttet och låt det bli varmt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar