Är köttfärsen färdig och osten riven är den här rätten mycket snabblagad. Jag har ändrat den lite från Bara en kaka tills orginalrecept
Tacogratäng utan pajdeg
6 portioner
1 påse nacho chips
1 purjolök
500 g nötfärs
2 paprikor
1 tsk salt
1 msk rökt paprikakrydda
1 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
1 burk á 300 g chunky salsa
2 dl crème fraiche
150g cream cheese
1 dl grädde
1 påse majs
5 dl riven ost
Salt & peppar
Sätt ugnen på 225C. Smörj en ugnsfast form, och häll ut några nävar nachoschips i den, som du sedan krossar lätt med händerna. Hacka och fräs purjolöken med kryddorna, tillsätt sedan nötfärsen och bryn den. Hacka paprikorna och rör ner dem, smaka av köttfärsen med saltet. Häll köttfärsblandningen över nachochipsen. Bred ut all chunky salsa som ett täcke över köttfärsröran. Rör samman crème fraiche med Philadelphiaost, grädde, majs, 3 dl riven ost, salt och peppar. Bred över salsatäcket, och toppa med ca 2 dl riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 min, tills osten fått fin färg.
Servera med resten av nachochipsen i påsen och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar