måndag 30 januari 2017

Gambisk jordnötsgryta



Gambisk jordnötsgryta
6 portioner
250 g osötat jordnötssmör 
100 g tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
2 sötpotatis 
2 dl vatten
olja
salt och peppar.


Skär löken i tärningar, hacka vitlöken. Hetta up olja i en kastrull och stek dem tills löken mjuknar och blir glansig. Rör i tomatpuré och jordnötssmör, rör om tills allting blandats väl. Smula i buljongtärningarna och häll över krossade tomater och vatten. Rör om och koka upp, låt puttra utan lock tills såsen tjocknar, ca 20-25 min. Rör såsen då och då, den bränner lätt i botten.

Skala och dela sötpotatisen och lägg i grytan. Koka tills den är mjuk. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar