måndag 17 februari 2020
Vitt formbröd
Vitt formbröd
1 st
25 g jäst
50 g smör
6 dl vatten eller mjölk
1 tsk salt
1.5 l vetemjöl
pensling:
vatten
Smält smöret i en kastrull och häll på vätskan, kontrollera att det inte är varmare än fingervarmt. Blanda med jästen. Tillsätt saltet och mjölet. Arbeta degen kraftigt och låt den jästa i två timmar. Dra i degen då och då för att arbeta upp glutenet.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på bakbordet och knåda den i några minuter. Forma degen till en slät längd och lägg den i en rak smord form, ca 1.5 l. Låt brödet jäsa väl.
Grädda bröden, på botten av ugnen, i ca 30 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar