fredag 14 februari 2020
Hastgifflar med apelsin
Hastgifflar med apelsin
16 st
100g smör
2 dl mjölk
2.5 tsk bakpulver
2 rivna bittermandlar
1 dl socker
1 ägg
ca 6 dl vetemjö
fyllning:
apelsinmarmelad
1 ägg till pensling, pärlsocker till dekoration
Blanda samman de torra ingredienserna. Smula i smöret. Vispa ihop ägg och mjölk. Rör ner det i mjölblandningen. Arbeta raskt ihop degen. Dela den i två delar. Kavla ut degen till runda stycken. Sporra ut 8 delar ur varje stycke. Klicka på marmeladen. Rulla ihop och forma till gifflar. Lägg dem på plåten och pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader i 8-10 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar