tisdag 11 februari 2020

Kinesiska köttbullar

Ännu ett recept från feeders som jag har modifierat lite för att passa mig bättre.

Kinesiska köttbullar
4 portioner
500 g fläskfärs 
1 msk Shaoxingvin 
2 msk ljus soja
1 msk mörk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk socker
1 msk neutral olja
1 msk potatismjöl
olja för stekning
1  purjolök
2-3 cm ingefära
5 dl kycklingbuljong
1 dl  Shaoxingvin
3 pak choi

Blanda färsen med vin, ljus soja, mörk soja, sesamolja och socker. Arbeta ihop smeten ordentligt. Låt den sedan vila i kylen i en halvtimme. Blanda ner potatismjöl och olja och forma till åtta stora bollar.
Bryn bollarna i rikligt med olja i en wok eller stekpanna.
Strimla ingefära och purjolök och lägg ner i pannan och stek med bollarna. Häll i buljong och vin och låt puttra i 30min. Strimla pak choi och lägg ner i buljongen de sista fem minuterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar