fredag 14 februari 2020
Småfranska
Småfranska
ca 18 st
5 dl kallt vatten
25 g jäst
3 tsk salt
ca 1.2 l vetemjöl
pensling:
vatten
Häll vattnet i en degbunke. Smula i jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt saltet och mjölet men spar lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt i minst 10 min. Täck degen med plastfolie och låt jäsa 4-5h i rumstemperatur.
Skrapa ur degen med degskrapa. Häll upp degen på lätt mjölat bakbord. Platta snabbt till den så att den bildar en fyrkant, som ett A4:a. Skär den med en vass kniv i jämnstora bitar. Lägg dem på en plåt. Forma dem till runda bullar. Dofta över lite mjöl. Låt jäsa utan bakduk i ca 30 min.
Pensla dem. Grädda bullarna 10-12 min i 300 grader. Låt kallna utan bakduk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar