söndag 2 februari 2020

Sichuanbiff

Ett recept ursprungligen från feeders.

Sichuanbiff
7 portioner
Långkok
1 kg nötkött
0.5 dl ljus soja 
0.25 dl Shaoxingvin 
1 krm chilipulver
0.5 purjolök
2 skivor ingefära
1 liten kanelstång
1 tsk sichuanpeppar
1 tsk salt
1 krm finriven muskotnöt
Chilisås
0.25 dl chiliolja 
0.5 dl av buljongen från långkoket
2 msk ljus soja
1 msk ljus vinäger
0.5 tsk salt
0.5 tsk sichuanpeppar
3 vitlöksklyftor
0.5 purjolök
1 tsk riven ingefära

Lägg köttbiten i en stor gryta, häll på vatten så det täcker och koka upp. Låt koka på medelvärme i tio minuter och skumma sedan noga bort allt skum på ytan. Under tiden delar du purjolöken.
Tillsätt resten av ingredienserna till långkoket och koka i ungefär två timmar.

Skala och hacka vitlöken. Skiva purjolöken. Mixa chilisåsen lätt och kyl den sedan.

Skär köttet i skivor och ringla över chilisåsen. Om du har purjolök över kan du strimla den och strö över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar