söndag 23 februari 2020

Pumpacheesecake med pecannötter


Pumpacheesecake med pecannötter
12 portioner
pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
cheesecake:
225g cream cheese
0.5 dl socker
1.25 dl pumpapure
0.5 tsk kanel
1 krm muskot
1 krm nejlikor
1 krm ingefära
1 ägg
pecantäcke:
1.5 dl sirap
1.5 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 msk smält smör
2.5 dl pecannötter

Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta ihop pajdegen och tryck ut i en pajform. Rör cream cheese och socker krämigt. Rör ner övriga ingredienser till cheesecaken och häll ut över pajbotten.
Blanda sirap, socker, ägg, vaniljsocker och smält smör och vänd sen ner pecannötterna. Bred ut pecannötterna över cheesecakefyllningen.
Grädda i mitten av ugnen i 30-50 minuter tills cheesecaken har stannat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar