fredag 28 februari 2020

Pumparulltårta


Pumparulltårta
2 dl socker
3 ägg 
1.75 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
0.5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0.5 tsk kanel
1 krm muskot
1 krm ingefära
1 krm nejlikor
1.25 dl pumpapure
fyllning: 
240g cream cheese
1 msk smält smör
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker


Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner ett ägg i taget och sen övriga ingredienser. Lägg bakplåtspapper i botten av en långpanna och häll i smeten. Grädda i ca 10 minuter och vänd upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna medan du vispar ihop fyllningen. Bred på fyllningen och rulla ihop. Lägg i kylen att stelna innan du skär upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar