Receptet kommer ursprungligen från Zeinas kitchen.
Birria tacos
6 portioner
1 kg grytkött
2 gula lökar
8 vitlöksklyftor
6 portioner
1 kg grytkött
2 gula lökar
8 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
400 g krossad tomat
400 g krossad tomat
1 tsk rökt chiliolja
2 msk vinäger
2 msk vinäger
2 st buljongtärningar
6 dl kokhett vatten
Rapsolja till stekning
6 dl kokhett vatten
Rapsolja till stekning
Salt och peppar
Kryddor:
Kryddor:
1 tsk chilipulver
1 msk torkad oregano
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad mejram
1 tsk torkad timjan
1 tsk ingefärapulver
1 kanelstång
4 st lagerblad
1 msk torkad oregano
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad mejram
1 tsk torkad timjan
1 tsk ingefärapulver
1 kanelstång
4 st lagerblad
Servering:
12 st Tortillabröd
Riven ost
Sallad
Vitlökssås
Putsa köttet och skär det i bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i oljan. Tillsätt löken, sänk värmen och stek den mjuk. Tillsätt kryddorna och stek dem tills de börjar dofta. Tillsätt tomatpurén och stek lite till. Tillsätt övriga ingredienser. Låt puttra i 2-3h tills köttet är mjukt och smaka av med salt och peppar.
Lyft upp köttet och dra det isär. Doppa tortillabröden i såsen och lägg på ist och kött och vik ihop. Stek i oljan på medelvärme i någon minut tills osten har smält.
Servera med sallad omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar