måndag 6 september 2021

Äpplepaj med vaniljkräm


Äpplepaj med vaniljkräm
8 portioner
3 äpplen
0.5 dl socker
pajdeg:
150g smör 
0.75dl socker 
3dl vetemjöl 
0.75 dl havregryn
1 ägg
vaniljkräm:
6st äggulor
1 dl socker 
1 vaniljsocker
0.25dl maizena 
2.5dl mjölk 
1.5 dl grädde

Sätt ugnen på 175g. Blanda pajdegen och tryck ut den i botten och runt kanten på en ugnsfast form. Grädda i ca 20-25min. Sänk temperaturen till 125 grader.

Vispa ihop äggulorna med socker, vaniljsocker och maizena fluffigt. Blanda mjölk och grädde och hetta upp. Vispa ner i äggblandningen och häll upp i ugnsformen. Grädda i 35min tills vaniljkrämen har stelnat.

Höj temperaturen till 175 grader. Skiva äpplena och lägg ovanpå vaniljkrämen. Strö över sockret. Grädda i  ca 10min till tills äpplena är gyllene.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar