4 portioner
4 portioner tagliatelle
1 kg kokta havskräftor
2 msk smör
1 msk tomatpuré
1 selleristjälk
1 morot
1 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
2 kvistar dragon
2 dl vitt vin
1 dl vatten
2 dl grädde
1 dl finriven parmesan
salt, svartpeppar och citronsaft för avsmakning
gräslök
Skala havskräftorna. och spara stjärtarna i kylen medan du gör såsen.
Skala och hacka morot, lök och vitlök. Hacka sellerin.
Fräs kräftskalen i smöret i ett par minuter under omrörning. Tillsätt morot, lök, vitlök, selleri och tomatpure och fräs ytterligare några minuter. Höj temperaturen och tillsätt vinet. Låt reducera ner till hälften. Häll på vattnet och låt puttra i en halvtimme. Slå på hälften av grädden och låt puttra ytterligare en halvtimme på låg värme.
Sila av buljongen och blanda med resten av grädden och låt koka upp. Rör ner osten och låt den smälta under omrörning. Smaka av såsen.
Vänd ner såsen och kräftstjärtarna i den nygjorda pastan. Klipp lite gräslök över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar