ca 80st
2.5 dl maizena
marshmallowsmet:
14 gelatinblad
4.5 dl socker
3.5 dl vatten
2 tsk flytande glukos
1 lime
2 tsk vaniljsocker
1 äggvita
Blanda florsocker och maizena och täck en form med hälften av blandingen. Spara resten för att strö över och vända kuberna i.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem mjuka upp.
Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Koka samman socker, vatten och glukos och låt koka tills de kommer upp i 122 grader. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem så de löser upp sig. Häll ner i äggvitan i en tunn stråle under vispning. Vispa sen kraftigt i 10-15min. Riv ner hälften av skalet från limen och tillsätt vaniljsockret och vispa några minuter till.
Häll upp i en form och strö över florsockerblandningen.
Låt stå och svalna i en timme. Och skär sen upp i kuber och vänd i florsockerblandningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar