onsdag 22 september 2021

Jordgubbsmacrons


Jordgubbsmacrons
ca 25st
4 äggvitor
2.5 socker
3 dl florsocker
3.5 dl mandelmjöl
röd karamellfärg
fyllning:
225g cream cheese
2 dl florsocker
1 dl jordgubbssylt

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggvitorna till mjuka toppar. Tillsätt strösockret lite i taget under vispning tills det blir fasta glansiga toppar. Sikta ner mandelmjöl och florsocker och vänd runt till en slät smet. Droppa i några droppar karamellfärg och vänd runt så smeten blir randig.

Spritsa ut rundlar på plåtar med bakplåtspapper. Banka plåtarna några gånger i bordet så att lite luftbubblor går ur. Låt stå i rumstemperatur i ca 40min tills en hinna har bildats på rundlarna.

Grädda i ca 10min och låt sen svalna

Rör creame chcese och socker mjukt. Spritsa ut en cirkel på botten av hälften av kakorna. Klicka jordgubbssylt i mitten av cirkeln. Lägg på en ospritsad kaka. Servera omedelbart annars löser fyllningen upp kakan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar