fredag 8 januari 2021

Vänd ananaskaka


Vänd ananaskaka
1 färsk ananas
100g smör
2.5 dl ljus muscovadosocker
smet:
225g smör
2.5 dl råsocker
4 ägg
0.5 dl guldrom
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Skala, skiva och skär stocken ur ananasen. Smält smöret och rör ner sockret. Låt blandingen bubbla tills sockret har smält. Häll ut det i en kakform och snurra den runt så att hela insidan täcks av karamellsmet. Lägg i ananasskivor så att botten och delar av sidorna täcks. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner romen. Vänd ner vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Häll upp i formen och grädda i ca 40min tills kakan är gyllene. Låt svalna något och stjälp sen upp på ett fat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar