Ursprungligt recept från Feeders.
Glöggkokt fläsk
5 portioner
1,2 kg fläskkarré
1.5 tsk salt
3 dl vinglögg
1 tsk hel svartpeppar
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
5 lagerblad
5 portioner
1,2 kg fläskkarré
1.5 tsk salt
3 dl vinglögg
1 tsk hel svartpeppar
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
5 lagerblad
olja
Skär köttet i stora bitar. Grovhacka löken. Stöt pepparn. Blanda köttet med alla ingredienser förutom oljan. Låt stå och marinera över natten eller iaf 3-4h.
Lyft upp köttet och låt det rinna av. Stek i oljan tills det har fått en fin yta. Lägg i en gryta och häll över marinaden. Koka ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan. Låt småputtra i 1-1.5h tills köttet är lagom mört.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar