onsdag 13 januari 2021

Kladdkakecupcakes med vit chokladfrosting


Kladdkakecupcakes med vit chokladfrosting
Cirka 15 cupcakes 
3 ägg 
3 dl socker 
2 tsk vaniljsocker 
2.5 dl vetemjöl 
1 tsk bikarbonat 
0.5 dl kakao
1 nypa salt 
150 g mörk choklad 
100 g smör 
2 msk starkt kaffe 
Vit chokladfrosting 
100 g vit choklad 
150 g mjukt smör 
150 g philadelphiaost 
250 g florsocker 
Dekoration 
guldströssel

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. Smält smöret, rör ner chokladen och kaffet. Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser med luftiga tag. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. De ska sjunka ner i mitten efter att man har tagit ut dem. Låt svalna.

Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något. Vispa upp smöret riktigt krämigt och tillsätt chokladen och fortsätt vispa. Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar