Cirka 15 cupcakes
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
150 g mörk choklad
100 g smör
2 msk starkt kaffe
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker
Dekoration
guldströssel
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. Smält smöret, rör ner chokladen och kaffet. Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser med luftiga tag. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. De ska sjunka ner i mitten efter att man har tagit ut dem. Låt svalna.
Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något. Vispa upp smöret riktigt krämigt och tillsätt chokladen och fortsätt vispa. Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar