Blåbärscheesecake
10-12 portioner
200 gram digestivekex
75 gram smör
Fyllning
200 gram blåbär
4 dl crème fraiche
3,5 dl kesella
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl majsstärkelse
1 krm salt
3 st ägg
100 gram vit choklad
silverströssel
10-12 portioner
200 gram digestivekex
75 gram smör
Fyllning
200 gram blåbär
4 dl crème fraiche
3,5 dl kesella
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl majsstärkelse
1 krm salt
3 st ägg
100 gram vit choklad
silverströssel
Sätt ugnen på 150 grader. Mixa kexen. Smält smöret. Blanda kexsmulor och smör och tryck ut i botten på en springform. Grädda i ca 6min.
Blanda creme fraiche och kesella. Rör ner socker, vaniljsocker, maizena och salt. Rör ner äggen. Rör ner blåbären. Häll ner i formen. Grädda i ca 75min, tills kakan har stannat. Låt den svalna.
Lossa kakan från formen och hyvla choklad över och strö över strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar