Långskorpor
ca 150 st
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
3 tsk kardemumma
1 ägg
15 dl vetemjöl
ca 150 st
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
3 tsk kardemumma
1 ägg
15 dl vetemjöl
Smält smöret och häll i mjölken. Smula jästen och rör ut i degvätskan. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägget samt vetemjölet. Låt jäsa övertäckt i ca 1.5h.
Sätt ugnen på 200 grader. Tillsätt sedan mer vetemjöl tills degen är lagom fast. Arbeta den smidig på bakbordet. Dela degen i 4-6 bitar och forma till avlånga längder. Jäs dem på en plåt.
Grädda i 15 min. Skär dem i skivor när de kallnat. Rosta och eftertorka skorporna i 75 grader ca 2h eller över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar