onsdag 13 januari 2021

Långskorpor


Långskorpor
ca 150 st 
150 g smör
5 dl mjölk 
50 g jäst 
1 tsk salt 
1 dl socker 
3 tsk kardemumma 
1 ägg 
15 dl vetemjöl

Smält smöret och häll i mjölken. Smula jästen och rör ut i degvätskan. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägget samt vetemjölet. Låt jäsa övertäckt i ca 1.5h.

Sätt ugnen på 200 grader. Tillsätt sedan mer vetemjöl tills degen är lagom fast. Arbeta den smidig på bakbordet. Dela degen i 4-6 bitar och forma till avlånga längder. Jäs dem på en plåt.

Grädda i 15 min. Skär dem i skivor när de kallnat. Rosta och eftertorka skorporna i 75 grader ca 2h eller över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar