onsdag 30 december 2020

Chokladcheesecake i rice krispies form


Chokladcheesecake i rice krispies form
16 portioner
25g smör
150g minimarshmallows
7 dl rice krispies
100 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
0.5 dl vispgrädde
300g cream cheese
0.75 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
maränger eller vispgrädde till dekoration

Smält smöret or rör med marshmallows och rör tills de har smält. Vänd ner rice krispies. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Det ska vara tätt packat både i botten och runt kanterna. 

Bryt chokladen i bitar. Blanda choklad och den lilla mängden grädde och smält i micron. Rör cream cheese, socker och vaniljsocker till en slät smet. Rör ner chokladen. Vispa grädden och vänd ner i chokladen.

Häll smeten i formen och släta ut. Låt stå och stelna i kylen i 3h. Dekorera vid servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar