söndag 20 december 2020

Fasanwok

Ett recept ursprungligen från Feeders

Fasanwok
5 portioner
4 fasanbröst (eller tre kycklingfiléer)
0.5 olja
6 vitlöksklyftor
2 msk msk hackad färsk ingefära
1 tsk sichuanpeppar
1 färsk chili
1 purjolök
2 dl jordnötter
Marinad:
2 msk ljus soja
1 msk shaoxingvin
1 msk vatten
Woksås:
2 msk ljus soja
2 msk mörk risvinäger
1 msk majsstärkelse eller potatismjöl
1 msk sesamolja
2 msk vatten
2 msk socker

Blanda marinaden. Strimla fasanbrösten. Lägg köttet i marinaden och låt stå i minst en timme. 

Klyv och kärna ur chilin. Strimla purjolöken. Skala och skiva purjolöken. Stek fasanen i oljan på hög temperatur i ett par minuter. Rör ner vitlök, ingefära, sichauanpeppar och chili. Stek på lägre temperatur några minuter. Rör ner purjolöken och stek tills den har mjuknat. Rör ihop woksåsen och häll över. Låt woksåsen tjockna. Trött över jordnötterna och servera. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar