måndag 26 september 2016

Saffranskyckling


Saffranskyckling
4 portioner
600-700g benfritt kycklingkött
4 dl långkornigt ris
1 dl sötmandel
6 morötter
4 vitlöksklyftor
2 apelsiner
olja
1 pkt saffran
2 msk syltat apelsinskal
salt,peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Koka riset enligt anvisningar på paketen. Hacka mandeln. Skala och skär morötterna i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Pressa juicen ut apelsinerna. Fräs mandel, morötter och vitlök i oljan. Tillsätt saffran, apelsinjuice och syltat apelsinskal. Krydda med salt och peppar. Blanda morotsfräset med riset i en skål. Dela kycklingbitarna i mindre bitar och stek i olja. Krydda med salt och peppar. Blanda kycklingen med riset och lägg i en ugnsfast form. Grädda i ugnen i ca 10-15min tills kycklingen är genomstekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar