söndag 18 september 2016
Kycklingpudding
Kycklingpudding
4 portioner
500g skinn och benfritt kycklingkött
1 stjälk selleri, hackad
1 gul lök, hackad
1 lagerblad
3 dl kycklingbuljong
puddingsmet:
1.25 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
0.5 tsk muskot
15 g smält smör
1 ägg
salt
Smörj en ungssäker form. Sätt ugnen på 175 grader. Dela köttet i lagoma bitar. Koka upp kyckling, selleri, lök och lagerblad i buljongen. Låt sjuda i 10 min. kasta lagerbladen. Lyft upp kött och grönsaker och lägg i formen, spara spadet till puddingsmeten. Blanda ihop resten av ingredienserna till puddingsmeten. Häll det över kycklingen. Ställ i ugnen i 30-55 min till täcket har stannat och fått en fin färg. Servera med säsongens grönsaker
Etiketter:
kyckling,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar