söndag 18 september 2016

Kycklingpudding


Kycklingpudding
4 portioner
500g skinn och benfritt kycklingkött 
1 stjälk selleri, hackad 
1 gul lök, hackad 
1 lagerblad 
3 dl kycklingbuljong 
puddingsmet:
1.25 dl vetemjöl 
1 krm bakpulver 
0.5 tsk muskot 
15 g smält smör 
1 ägg 
salt

Smörj en ungssäker form. Sätt ugnen på 175 grader. Dela köttet i lagoma bitar. Koka upp kyckling, selleri, lök och lagerblad i buljongen. Låt sjuda i 10 min. kasta lagerbladen. Lyft upp kött och grönsaker och lägg i formen, spara spadet till puddingsmeten. Blanda ihop resten av ingredienserna till puddingsmeten. Häll det över kycklingen. Ställ i ugnen i 30-55 min till täcket har stannat och fått en fin färg. Servera med säsongens grönsaker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar