torsdag 29 september 2016

Kyckling med krämigt täcke


Kyckling med krämigt täcke
4 portioner
600g benfritt kycklingkött
1 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paprika
2 paket bacon
1 dl riven lagrad ost 
1 burk crème fraiche 
4 dl hackad kål
flingsalt
nymalen svartpeppar

Sätt ugnen på 225°C. Lägg in paprikan och rosta den. Dela kycklingen i lagom stora bitar. Hetta upp smör och bryn kycklingen tills de får fin färg. Salta och peppra efter smak. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.  Skala och hacka lök och vitlök. Hacka den rostade paprikan. Dela baconen och bryn det. Tillsätt lök, paprika och kål till pannan och låt dem bryna med baconet ett par minuter. Salta och peppra efter smak. Låt blandningen svalna något.
Rör ihop riven ost och crème fraiche. Tillsätt baconblandningen och smaka av med salt och peppar.
Fördela röran över kycklingen. Gratinera i ca 20 minuter, tills kycklingen är färdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar