Hemmagjord glassandwich
10-15st
0.5 l vaniljglass, i kvadratisk förpackning
2.25dl vetemjöl
0.75dl kakao
1 tsk vaniljsocker
125g smör
1 dl socker
1 äggula
Sätt ugnen på 175 grader. Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke. Vispa smör och socker ljust och fluffigt i en annan bunke. Tillsätt äggulan och de torra ingredienserna i smöret. Arbeta ihop till en jämn deg.Dela degen i två lika stora delar, plasta in dem och låt dem vila i kylen i minst 30 minuter.
Ta ut en degbit ur kylen och kavla ut den till en rektangel, cirka 30 x 15 cm. Skär rektangeln i rutor, cirka 10 x 5 cm stora kakor, och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra degbiten och nagga sedan kakorna med gaffel.Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–16 minuter, ta ut och låt dem svalna helt.
Skär glassrektangeln i 10 x 5 cm stora bitar. Lägg bitarna mellan två kakor vardera, slå in i papper och låt ligga i frysen tills det är dags att servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar