onsdag 31 mars 2021

Linsgryta med lökpakora

Receptet på pakora kommer ursprungligen från Feeders


Linsgryta med pakora
6 portioner
1 gul lök
1 klyfta vitlök
3 morötter
2 burkar krossade tomater
2 dl röda linser
4 dl kokosmjölk
1 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
2 krm torkad chili
1 tsk salt
lökpakora:
1 stor gul lök
2.5 dl kikärtsmjöl
1 msk rismjöl
1 msk mannagryn
1 krm chilipulver
3 skivor färsk ingefära
0.5 tsk gurkmeja
0.5 tsk bakpulver
2 schalottenlökar
2 msk yoghurt
1 tsk salt

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna. Fräs lök, vitlök och morötter i olja. Tillsätt alla kryddor. Häll i krossade tomater och kokosmjölk och låt koka upp. Häll sedan i linserna och låt koka på svag värme i cirka 20 minuter.

Skala och dela schalottenlökarna. Mixa allt till pakoran förutom den gula löken. Låt smeten stå medan du skalar den gula löken och skär den i tunna båtar. Separera alla båtar från varandra och lägg i smeten. Blanda ordentligt så all lök är täckt. Fritera gyllene.

Pakora kan även göras på andra grönsaker än lök som tex broccoli eller blomkål. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar