tisdag 30 mars 2021

Honungscheesecake


Honungscheesecake
10 portioner
115g Vita chokladknappar med karamell
Botten:
2 pkt oreokex
Cheesecakefyllning:
550g cream cheese
1 dl socker
2 msk honung
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
rivet skal av 1 citron
Bin:
1 påse mandelspån
10 gula gelebönor
20g mörk choklad

Kläm fast bubbelplast i en springform. Smält chokladknapparna och häll över bubbelplasten och låt stelna. Lyft ur bubbelplasten. 

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa kexen och tryck ut i formen. Vispa cream cheese fluffigt och vispa ner socker, honung och vaniljsocker. Vispa ner äggen ett i taget. Riv ner citronskalen och blanda. Häll ner i formen och grädda ca 40 min.

Smält chokladen. Lägg ut mandelspån som vingar. Klicka på lite choklad och fäst gelebönorna i. Ringla choklad över som ränder. Låt stelna. Gelebönorna kan ersättas med vit choklad som man spritsar ut i ovanpå mandelspånen i samma form.

Låt kakan svalna och ta loss den från formen. Lägg på chokladen från bubbelplasten och dekorera med bina. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar