måndag 1 mars 2021

Ingefärssnibbar


Ingefärssnibbar
20-25st
150g smör
3 dl mjölk 
50 g jäst 
0.5 tsk salt 
0.75 dl socker 
ca 1 l vetemjöl 
1 ägg 
fyllning: 
1.5 dl ingefärsmarmelad 
150 g riven mandelmassa 
1 ägg till pensling 
pärlsocker till garnering

Smält smöret och tillsätt mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt jäsa.

Kavla ut degen till två fyrkanter. Bred ut marmeladen och riv över mandelmassan på längden av kakan så att den täcker två tredjedelar. Vik in den ofyllda delen. Vik ännu en gång så att skarven kommer neråt. Skär ut trekanter och lägg på en plåt. Låt jäsa. Sätt ugnen på 250 grader. 

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ca 5 min och låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar