lördag 13 mars 2021

Krämig renskavsröra med stekta grönsaker

Ursprungligt recept kommer från Underbara Clara


Krämig renskavsröra med stekta grönsaker
4 portioner
500 g rensskav
1 gul lök
2 dl creme fraiche 
1 dl grädde 
1 buljongtärning 
2 tsk soja
1 msk vinbärsgelé
1 tsk fransk senap
2 msk messmör
500 g blandade grönsaker tex morot och vitkål
1 röd lök
smör
salt och peppar
lingon


Skala och hacka den gula löken. Bryn kött och gullök i smör i en gryta. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt koka några minuter. Smaka av med soja, gele, senap, salt och peppar.

Skala och strimla grönsakerna och rödlöken. Stek grönsaker och rödlök i smör. Salta och peppra. Lägg blandningen ovanpå köttet och strö på frysta lingon. 

Servera med pressad potatis och gelé.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar