tisdag 9 mars 2021

Zeinas kycklinggryta

Receptet kommer ursprungligen från Zeinas kitchen.

Zeinas kycklinggryta
4 portioner
3 st kycklingfiléer
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
olja
2 tsk gul currypulver
1 tsk garam masala
1 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 burk kokosmjölk
1 burk krossad tomat
2 msk tomatpuré
1 st kycklingbuljongtärning 
Salt & peppar
Garnering:
Jordnötter

Dela  kycklingfiléerna i bitar. Skala och hacka lök, riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja och stek löken glansig. Tillsätt vitlök och ingefäran och stek lite till. Rör ner kycklingfilén och kryddor. Stek under omrörning tills kycklingen får färg. Rör ner tomatpurén och stek lite till. Häll i krossad tomat och kokosmjölk och smula i buljongtärningen.  Låt grytan puttra utan lock i ca 10 min, rör om med jämna mellanrum. Täck sedan grytan och låt sjuda under lock i ca 20-30 min. Smaka av med salt och peppar. Strö över jordnötter vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar