söndag 29 september 2019

Maskrosvin

Jag hittade ett recept hos feeders på hur man gör maskrosvin.

Maskrosvin
6 liter
3 liter rensade maskrosblommor
3 kg socker
vatten 
vinjäst

Plocka massor av maskrosblommor någonstans en bit ifrån vägar och där folk inte rastar sina hunder. Klipp sen av kronbladen från blombladet, det gör inget om några gröna foderblad följer med men inget av blombottnen får följa med.

Koka upp 7 liter vatten och häll över blommorna. Låt det stå i 12-24h i rumstemperatur.

Sila av blommorna. Koka sockerlag på 1kg socker och 1 liter vatten och blanda med det avsilade vattnet från blommorna. Låt svalna till rumstemperatur och rör i vinjästen. Häll vätskan i ett jäskärl och låt jäsa 3 dagar.

Koka sockerlag på 1.5 liter vatten och 2kg socker. Låt svalna tills kroppstemperatur innan du häller i det i jäskärlet. Låt vinet jäsa i en månad och tappa sen om det för att bli av med den döda jästen i botten av kärlet. Låt vinet jäsa tre månader till och tappa sen på flaskor. Lagra sen på flaskor i minst ett halvår, det blir bättre ju längre du lagrar det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar