fredag 27 september 2019

Fläskkarré som Al Capone

Det här ganska komplicerade receptet kommer från Feeders, det går utmärkt att byta ut gnoccin mot klyftpotatis om du inte vill lägga så mycket tid på maten.

Fläskkarré som Al Capone
4 portioner
Grillad karré
4 skivor med benfri fläskkarré
2 bollar mozzarella
0,5 msk rivet citronskal
1 tsk nymortlade fänkålsfrön
salt och svartpeppar
Tomatsås
2 schalottenlökar
1 hel vitlök
0.5 dl olja
1 tsk chili flakes
5 sardellfiléer
0.5 dl tomatpuré
4 burkar coctailtomater
2 lagerblad
2 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 msk socker
2 dl finhackad basilika
Gnocchi
1 kg mjölig potatis
2 ägg
ca 4 dl vetemjöl 
lite salt

Börja med tomatsåsen för den ska koka länge. Blir det tomatsås över vid middagen är det bara att frysa in och ha till pizzor eller lasagne.

Skala vitlöksklyftorna och skär dem på längden i fyra bitar. Finhacka schalottenlökarna. Stek vitlöken och löken mjuka i oljan. Lägg i chiliflingor, sardellfiléer och tomatpuré i stekpannan och fräs i ytterligare några minuter. Häll sedan ner tomaterna och alla andra ingredienser förutom basilikan. Låt puttra i några timmar, rör då och då så det inte bränner i botten. Rör ner basilikan i slutet.

Skala och koka potatisen. Pressa potatisen och blanda med ägg, salt och hälften av mjölen. Är degen fortfarande kladdig tillsätt mer mjöl tills degen är ganska fast. Rulla till långa fingertjocka korvar och skär i 2-3cm långa bitar. Tryck till utan med en gaffel. Koka några i taget i lättsaltat vattnet tills de kommer upp till ytan igen.

Banka ut köttskivorna försiktigt och salta sedan på insidan. Skiva mozarellan och lägg på ena halvan av skivorna. Riv över citronskalen och strö över fänkålen. Vik ihop köttet och fäst med tandpetare. Grilla några minuter på varje sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar