fredag 27 september 2019

Hamburgsundskräftor

Detta för mig nya sätt att servera skaldjur kommer från feeders. 

Hamburgsundskräftor
4 portioner
1,5 kg havskräftor 
4 majskolvar
6-8 små potatisar
2 spetspaprikor
100g smör
Lag:
3 l vatten
2 msk salt
1 lime
2 stjälkar citrongräs
1 hel färsk vitlök
1 chili
2 dillkronor
1 tsk fänkål
1 tsk paprikapulver
3 lagerblad
2 tsk lökpulver
0.5 tsk cayennepeppar 
1 tsk timjan

Skrubba potatisen. Dela majsen i 2-3 bitar var. Skär paprikan i ringar.
Banka citrongräset så det krossar. Skär vitlöken på mitten. Snitta upp chilin.

Lägg allt till lagen i en gryta och låt koka upp och koka i 10min. Lägg i majs och potatis och låt koka tills potatisen är mjuk. Lägg i kräftorna och paprikan och stäng av plattan.

Smält smöret. Duka fram bröd, tallrikar osv. Lägg upp kräftor, majs och potatis på ett fat och häll över smöret och ät omedelbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar