onsdag 11 september 2019

Grythyttan

Grythyttan är ett litet samhälle som är mest känd för sitt gästgiveri med mysiga hotellrum och förstklassig mat. Vi valde att avsluta vår semester med ett besök här. Tyvärr var vi lite sena efter vårt besök på Sala silvergruva så det blir en snabb dusch och byte av kläder innan middagen istället för att njuta av rummet eller den gemensamma bastun.


Först ut fick vi en välkomst sked var, mycket snyggt gjort men varken jag eller Isa gillade den starka dillsmaken. Isa valde sen att gå på köttbullar med potatispuré och hon älskade varje tugga.


Min förrätt var röding med gurka, forellrom och soja och det var väldigt god även om det var lite väl mycket dillsmak här med.


Varmrätten var grillad ryggbiff som serverades i ett rökmoln med rotselleri, svart vitlök och riven ost. Det här var fantastiskt gott. 


Isa orkade bara smaka på sin efterrätt så jag fick nästan två hela. Tonkaglass, flädermousse, jordgubbspannacotta, rostad mandel och vit chokladkräm var helt fantastiskt alltihopa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar