fredag 30 november 2018

Revben med mango chutney-glaze och nudelsallad


Revben med mango chutney-glace och nudelsallad
8 portioner
2.5 kg tunna revbensspjäll
1 gul lök, i klyftor
2 tärningar köttbuljong
glaze:
1 dl mango chutney
2 msk riven färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
3 msk kinesisk soja
1 tsk salt och peppar
1 tsk svartpeppar
nudelsallad:
500 g risnudlar
4 morötter
300 g färsk vitkål
2 askar sockerärtor
1 rödlök
dressing:
1 lime, saft och skal
1 msk fisksås
2 msk matolja
1 tsk sesamolja
2 msk mango chutney
0.5 tsk svartpeppar

Skala och klyfta den gula löken. Koka revbenen i ca 1h i rikligt med vatten, buljongtärningarna och löken.

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och pressa vitlöken och blanda med resten av glazen. Pensla på revbensspjällen och ställ in dem i ugnen medan du gör nudelsalladen.

Blanda dressingen till salladen. Skala och slanta morötterna. Riv vitkålen. Strimla rödlöken tunt. Koka risnudlarna i ca 1 min. Blanda salladen med dressingen.

Servera med mango chutney eller sötsur sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar