Receptet kommer ursprungligen från Feeders.
Viltfärslimpa
4 portioner
750g viltfärs
1 stor gul lök
2 msk smör för stekning
2,5 dl grädde
0,5 dl lingonsylt
1 ägg
1 dl ströbröd
6 enbär
1 tsk timjan
salt och svartpeppar
Gräddsås:
1 schalottenlök
smör för stekning
1 dl vatten
3 dl grädde
1 tärning köttbuljong
lite mörk soja
2 msk lingonsylt
1 tsk dijonsenap
Tillbehör:
5 dl taggsvamp
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka löken till köttfärslimpan. Stek löken i smöret och låt svalna lite. Blanda färs, lök, grädde, lingonsylt, ägg och ströbröd. Mortla enbären och blanda i tillsammans med svartpeppar och salt. Forma till en köttfärslimpa i en ugnsform och grädda i ca 30min.
Rensa och dela svampen och stek den torr och låt den sen få lite stekyta.
Skala och finhacka schalottenlöken. Stek den i smör. Vispa ur runt köttfärslimpan och häll i grytan. Blanda i resten till såsen och låt koka ihop.
Lägg svampen på köttfärslimpan och servera med kokt potatis, lingonsylt och såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar