fredag 2 november 2018

Gnocchi med pumpa och bacon

Tack till feeders som introducerade mig till hemmagjord gnocchi.

Gnocchi med pumpa och bacon
5 portioner
1 pumpa
600g potatis
4 äggulor
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 paket bacon
2 dl riven ost
olja
salt
lättsaltat kokvatten

Sätt ugnen på 225 grader.
Ta ur, rensa och skölj kärnorna från pumpan. Blanda kärnorna med lite olja och bred ut på en plåt. Strö över lite salt. Rosta i ugnen i 3-5 minuter.

Gröp ur 600g pumpakött och lägg på en plåt. Skala och dela potatisen och lägg på samma plåt. Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 125 grader. Låt stå i ugnen ca 30min tills både pumpa och potatis är mjuka.

Mosa pumpa och potatis och låt svala lite innan du rör i äggulorna. Blanda i mjölet lite i taget men var försiktig så du inte arbetar degen för mycket för då blir gnocchiarna sega och tråkiga.

Rulla ut degen i längden som är 1-2 cm i diameter. Tryck till dem med gaffel och skär av i 3cm bitar.
Lägg i några nävar i taget i kokvattnet och vänta tills de flyter upp igen, då ska de koka en minut till innan man tar ur dem. Upprepa till alla är kokta.

Strimla baconet och stek i en stekpanna. Häll i gnocchin och stek under omrörning tills den får lite yta. Strö över osten och rör runt. Strö över pumpakärnor vid servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar